Rijden zonder zorgen dankzij levenslange Assistance.

Met de moderne communicatiemiddelen van vandaag is hulp snel ter plaatse. Een goede pechbijstand zorgt dat je mobiel blijft, zodat je je daar alvast geen zorgen hoeft over te maken.

Laat je wagen regelmatig onderhouden zoals het hoort, en de kans op pech onderweg is miniem. Maar wat als het onverwacht toch gebeurt? Het allerbelangrijkste is kalm blijven. Met de moderne communicatiemiddelen van vandaag is hulp snel ter plaatse. Een goede pechbijstand zorgt dat je mobiel blijft, zodat je je daar alvast geen zorgen hoeft over te maken.

De rit naar het werk, de stad in om te shoppen, een autovakantie, … Waar je ook heen wil, van zodra je achter het stuur stapt, verwacht je zorgeloos comfort. Bij KGM gaat daarom veel aandacht naar een mooie standaarduitrusting, van de (Grand) Tivoli tot de Korando en Rexton. Daarnaast kan je rekenen op een arsenaal aan veiligheidstechnologieën die op elk moment over je waken. Maar de Wet van Murphy bestaat ook op de weg. Een lekke band, een andere weggebruiker die je te laat ziet en je aanrijdt, … Dan ben je blij dat er goede pechbijstand is. Zelf kan je ook veel doen om de risico’s voor jezelf en de andere weggebruikers te verlagen.


Zorg dat je opvalt

Merk je tijdens het rijden dat de wagen zich niet gedraagt zoals het hoort, of vermoed je een defect? Ga van de rijbaan af of parkeer op de pechstrook en schakel de waarschuwingslichten aan via de rode drukknop met het driehoeksteken. Zo geven je knipperlichten aan dat je pech hebt. Zet ook je gevarendriehoek voor de wagen – 30 meter in de bebouwde kom (of dichter als het niet anders kan) en 50 meter in andere gevallen. Trek ook het gele hesje aan dat je verplicht aan boord van de wagen moet hebben. Via de waarschuwingslichten, de gevarendriehoek en het gele hesje maak je jezelf zowel bij daglicht als in het donker zichtbaar voor andere weggebruikers. Zo kunnen zij hun weggedrag aanpassen.

Kalmte kan je redden

Ben je betrokken bij een aanrijding? Blijf dan zeker kalm. Niemand rijdt opzettelijk een andere weggebruiker aan en door zelf rustig te blijven, stel je makkelijker anderen op hun gemak. Als er gewonden zijn, bel je best zo snel mogelijk de hulpdiensten en vertel je hen zo nauwkeurig mogelijk waar je bent. Hierbij kan een kaarten-app op je smartphone goed helpen. Enkel blikschade? Vul dan samen met de tegenpartij het Europees Aanrijdingsformulier in voor de verzekering. Als de schade meevalt en je wagen is nog rijwaardig, dan kan je zelf naar huis rijden of naar een garage in de buurt. Met een KGM hoef je nooit ver te rijden, want je vindt erkende verdelers over het hele land. Is de schade aan je wagen te groot na een ongeval of heb je pech en kan je niet meer verder? Dan bel je best de pechbijstand van KGM. Zij komen zo snel mogelijk ter plaatse. Soms kunnen ze de wagen ter plekke herstellen. Als dat niet mogelijk is, slepen ze hem naar de dichtstbijzijnde KGM verdeler. Ondertussen zorgen ze voor vervangend vervoer, zodat je altijd op je bestemming geraakt.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image