Volvo Cars bevestigt zijn elektrische ambities

Volvo Cars zet zijn transformatie naar een volledig elektrisch aanbod voort: de plug-inhybridevarianten van de XC40 (T4 en T5 plug-in hybrid) verdwijnen uit de catalogus en halfweg volgend jaar wordt de productie ervan stopgezet.

Volvo Cars heeft een nieuw tijdperk aangekondigd met de lanceringen van de Volvo XC40 en Volvo EX90 die uitsluitend volledig elektrisch beschikbaar worden. Zo wil het zijn doel bereiken om tegen 2030 alleen nog maar volledig elektrische auto's te verkopen.

Volvo Cars wil de komende jaren minstens één nieuw elektrisch model per jaar op de markt brengen en dat is de belangrijkste reden voor de snelle transformatie van ons gamma. We zijn ervan overtuigd dat de volledig elektrische XC40 met een bereik tot 515 km voldoende actieradius biedt voor de meeste dagelijkse verplaatsingen van consumenten.

Die beslissing sluit perfect aan bij onze visie om 80% van onze verkoop in volledig elektrische voertuigen te realiseren tegen 2025 (voor onze regio, want de doelstelling wereldwijd is 50% tegen 2025, maar zal dus 100% bereiken tegen 2030). De fiscale voordelen voor elektrische auto's zijn ook gunstiger en vergemakkelijken de overgang naar een 100% elektrisch wagenpark. In het laatste kwartaal van dit jaar is de volledig elektrische XC40 al goed voor meer dan 50% van onze verkoop.

Volvo Car Gent, pionier binnen Volvo Cars inzake elektrificatie, heeft de productie van het aantal volledig elektrische wagens het voorbije jaar intussen gevoelig opgedreven. Momenteel bestaat meer dan de helft van de productie (51%) in de Gentse fabriek uit volledig elektrische auto’s met de XC40 Recharge als koploper en daarnaast ook de C40 Recharge. De komende jaren zet Volvo Car Gent verder in op de capaciteitsuitbreiding van elektrische wagens om op termijn enkel nog volledig elektrische wagens te produceren.

De XC40 T2, B3 en B4 blijven bestaan naast de volledig elektrische modellen van de XC40 (Recharge, Recharge Extended Range en Recharge Twin). Daarnaast blijft de rest van het gamma beschikbaar als plug-inhybride, namelijk de V60, V90, XC60 (T6 AWD en T8 AWD) en de S60, S90 en XC90 (T8 AWD).

De nieuwe prijslijst van het Volvo-gamma kan hieronder worden gedownload:


Gallerij

Sterckx - De Smet article image