Volvo Cars en Geely Holding richten samen Aurobay op voor aandrijflijnen

Volvo Cars en moederbedrijf Geely Holding hebben besloten om de joint venture Aurobay op te richten voor hun aandrijflijnen. De ondernemingen hadden eerder al aangekondigd die activiteiten in een afzonderlijk bedrijf te willen onderbrengen.

De nieuwe onderneming wordt een wereldwijde leverancier van complete aandrijfoplossingen, zoals verbrandingsmotoren van de nieuwste generatie, transmissies en hybride oplossingen.

Aurobay zal initieel in handen zijn van zowel Volvo Cars als Geely Holding. Voor de oprichting van het bedrijf zal Volvo Cars de komende maanden alle activa van zijn 100%-dochter Powertrain Engineering Sweden, waaronder de motorenfabriek in het Zweedse Skövde en het bijbehorende R&D-team, plus de motorenfabriek in China en andere relevante activa, overdragen aan de joint venture.

Dankzij de oprichting van een afzonderlijke joint venture en de overdracht van de activa kan Volvo Cars zich de komende jaren volledig richten op de ontwikkeling van zijn nieuwe assortiment 100% elektrische premiumwagens. Het bedrijf streeft ernaar dat tegen 2025 de helft van alle verkochte Volvo’s volledig elektrisch zal zijn, en de andere helft hybride, op basis van aandrijvingen geleverd door Aurobay. Tegen 2030 moeten dan alle verkochte wagens volledig elektrisch zijn.

Geely Holding beschikt dankzij de nieuwe entiteit over een sterk R&D-team en technologisch geavanceerde en efficiënte verbrandingsmotoren en hybride aandrijvingen voor zijn merkenportefeuille. Dat vormt een interessante basis voor substantiële operationele, industriële en financiële synergieën.

Daarnaast wil de nieuwe onderneming klanten buiten Geely Holding Group bedienen en uitgroeien tot een toonaangevende speler op het vlak van hoogwaardige, emissiearme en kostenefficiënte aandrijvingsoplossingen.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image