Volvo Cars maakt openbaar opladen eenvoudiger met nieuwe app-integratie

Volvo Car-klanten in Europa die volledig elektrisch rijden, hebben voortaan een ruimere keuze aan openbare EV-laadnetwerken binnen handbereik door de rechtstreekse integratie van het Plugsurfing-platform in de Volvo Cars-app. Door de functionaliteit van de Volvo Cars-app te verbeteren, hebben Volvo-bestuurders nu toegang tot meer dan 270.000 laadpunten over het hele continent en over de grenzen heen. Daarnaast kunnen ze nu ook betalen voor het opladen via één enkele en vlotwerkende gateway.

De Volvo Cars-app toont bestuurders de locatie van het dichtstbijzijnde openbare oplaadpunt, samen met realtime informatie over de beschikbaarheid ervan. Door de mobiele oplaadervaring te vereenvoudigen, maakt Volvo Cars het nog gemakkelijker voor bestuurders om hun volledig elektrische Recharge-wagen op te laden: geen talloze verschillende oplaadapps en betaalsystemen meer en een verbeterde toegang tot openbare oplaadinfrastructuur.

Arek Nowinski, hoofd van EMEA bij Volvo Cars, zei: “Het ontwikkelen van hoogwaardige volledig elektrische producten is slechts een onderdeel van een veel breder ecosysteem als we consumenten de mogelijkheid willen bieden de overstap naar een volledig elektrische wagen te maken. We begrijpen dat veel van onze klanten het frustrerend vinden om met meerdere kaarten rond te lopen en verschillende apps te moeten installeren om toegang te krijgen tot individuele oplaadpunten. Door de mobiele oplaadervaring te verbeteren, ondersteunen wij onze klanten in heel Europa tijdens hun eigen volledig elektrisch traject, wat inhoudt dat ze toegang hebben tot meer netwerken binnen en buiten het land waar zij wonen, dat alles via ons digitale platform, de Volvo Cars-app.”

Deze ervaring wordt mogelijk gemaakt door het Developer Platform en Drive API van Plugsurfing, dat laadinformatie direct integreert in de Volvo Cars-app, waardoor een vlotte en gebruiksvriendelijke omgeving ontstaat.

“Drive API staat voor de evolutie van onze betrokkenheid bij onze partners” zegt Tatu Kulla, CEO van Plugsurfing. “Met deze integratie kan Volvo zijn eigen producten en diensten verder ontwikkelen om zijn doel te bereiken om in 2030 een 100% elektrisch bedrijf te zijn. We zijn er trots op de partner te zijn die dit helpt te realiseren.”

Na de eerste introductie in Zwitserland en Italië zal Volvo Cars de vernieuwde functionaliteit tussen nu en eind 2022 verder uitrollen naar het merendeel van zijn Europese markten.

Volvo Cars werkt aan zijn ambitie om klanten met een Recharge-wagen uitgebreide en gemakkelijke toegang te bieden tot openbaar opladen. Via de nieuwe functionaliteit in de Volvo Cars-app kunnen bestuurders van elektrische Volvo’s rekenen op speciale tarieven bij het opladen bij IONITY-stations in heel Europa. In Zweden en Noorwegen werkt Volvo Cars ook samen met oplaadexploitant Mer om in die landen voorkeurstarieven aan te bieden, met de ambitie om het aanbod voor de consument in de toekomst voortdurend uit te breiden met meer aanbieders.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image