Volvo Cars en Qualcomm slaan de handen in elkaar om prestaties van infotainmentsysteem naar hoger niveau te tillen

Volvo Cars gaat de Snapdragon* Cockpit Platforms van Qualcomm Technologies gebruiken voor zijn infotainmentsysteem, dat werkt met Google Android Automotive. Dit zal met name gebeuren in de volgende generatie volledig elektrische auto's die onder de merken Volvo en Polestar op de markt gebracht worden.

Door een beroep te doen op de interne onderzoeks- en ontwikkelingscompetentie van Volvo Cars en technologiebedrijf Qualcomm zullen de bedrijven de algemene mogelijkheden van het nieuwe infotainmentsysteem van Volvo verbeteren. Dit systeem, dat met Google Android werkt, wordt hierdoor veel sneller en responsiever.

De Snapdragon Cockpit Platforms van Qualcomm zullen fungeren als een centrale hub met een zeer hoge rekenkracht. Op die manier kan enerzijds voldaan worden aan de hoge eisen die de nieuwe Polestar 3 SUV’s en de nieuwe generatie volledig elektrische SUV’s van Volvo Cars stellen op het vlak van beeld, geluid en kunstmatige intelligentie, en kan anderzijds het stroomverbruik zeer laag gehouden worden.

Dankzij de nieuwste Snapdragon Automotive Platforms wordt het nieuwste infotainmentsysteem van Volvo Cars meer dan dubbel zo snel en wordt de grafische capaciteit zelfs tot tien keer sneller.

Volvo Cars wil tegen 2030 overschakelen naar volledig elektrische wagens en tegen dan ook een leider zijn in het premiumsegment van dit soort wagens. Daarom wil het ook werk maken van naadloze connectiviteit, toonaangevende veiligheidsnormen, geavanceerde functies voor autonoom rijden en de best mogelijke gebruikerservaring. Om die ambities te ondersteunen werkt Volvo Cars, waar nodig, samen met wereldwijde technologieleiders.

“Volvo Cars werkt samen met technologieleiders als Qualcomm Technologies Inc. en Google om zijn klanten de best mogelijke ervaring te bieden”, zegt Henrik Green, Chief Product Officer van Volvo Cars. “Door Qualcomm-technologie te integreren in onze nieuwe generatie volledig elektrische SUV’s tillen we ons infotainmentsysteem, dat met Google Android werkt, naar een hoger niveau.”

Samen met Qualcomm en Google kan Volvo Cars toonaangevende video-, audio- en connectiviteitsprestaties aanbieden in zijn volgende generatie volledig elektrische auto's.

“Wij willen Volvo Cars ondersteunen met geavanceerde, schaalbare en upgradebare technologie, die zijn klanten nu en in de toekomst premiumervaringen biedt”, zegt Enrico Salvatori, Senior Vice President & President van Europe/MEA, Qualcomm Europe, Inc. “We zijn er trots op dat wij in Europa zulke sterke organisatorische concentratie in de autosector hebben, een concentratie die zich uitstrekt over engineering, services, productmarketing en go-to-market.”

Tegelijkertijd werken ze samen aan toekomstige verbeteringen, die later over-the-air uitgerold zullen worden. Die samenwerking creëert ook een stevige basis voor de toekomst, zodat Volvo Cars geconnecteerde, intelligente en responsieve premiumervaringen kan blijven bieden in zijn wagens.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image