Optimaliseer de actieradius van uw volledig elektrische Volvo met de nieuwe Range Assistant-app in de nieuwste over-the-airupdate

Bestuurders van de volledig elektrische Volvo XC40 Recharge kunnen het bereik van hun auto binnenkort nog verder optimaliseren dankzij de nieuwe Range Assistant-app. De bètaversie van die app kan in de wagen worden geïnstalleerd via de nieuwste over-the-airsoftware-update voor Volvo's met een infotainmentsysteem op basis van Android Automotive OS.

Na de installatie van die nieuwste update kunnen bestuurders van volledig elektrische Volvo's ook een grotere actieradius verwachten dankzij verbeteringen aan het slimme batterijbeheer en de regeneratieprestaties, en een slimmere timer om de temperatuur van de batterijen vooraf te optimaliseren.

De Range Assistant-app is een perfect voorbeeld van Volvo Cars’ strategie om softwareontwikkeling steeds meer intern te houden en helpt bestuurders om het resterende rijbereik van hun volledig elektrische Volvo in de gaten te houden en te optimaliseren via slim energiebeheer en efficiëntiegericht rijstijladvies.

De app is naadloos geïntegreerd in het Android-infotainmentsysteem en geeft bestuurders van volledig elektrische Volvo's een duidelijke en nauwkeurige indicatie van het geschatte resterende rijbereik en het realtime-energieverbruik. Hij zorgt ook voor een beter begrip van de belangrijkste factoren die het rijbereik beïnvloeden.

Een bereikoptimalisatiefunctie in de app kan het klimaatsysteem automatisch aanpassen om de actieradius te verbeteren, een functie die vooral nuttig zal zijn voor langere ritten omdat er dan minder vaak moet worden gestopt om de batterij te laden.

Tegen de volledige release wil Volvo Cars de app verder ontwikkelen en extra functies toevoegen zoals coaching van bestuurders met slimme en gemakkelijk uit te voeren aanbevelingen voor hun rijstijl en snelheid om de actieradius te maximaliseren.

XC40 Recharge-bestuurders kunnen de app downloaden via de nieuwste over-the-airsoftware-update. Bovendien wordt hij vanaf de start van de productie meteen geïnstalleerd op de C40 Recharge.

“Dankzij de interne ontwikkeling van software en over-the-airupdates kunnen we onze wagens voortdurend verbeteren en zorgen dat uw elektrische Volvo up-to-date blijft”, zegt Sanela Ibrovic, hoofd Connected Experience bij Volvo Cars. “De Range Assistant-app is een mooi voorbeeld van hoe een snelle ontwikkeling en ingebruikname van nieuwe functies de Volvo-klantervaring elke dag kan verbeteren.”

De over-the-airupdates zijn een nieuwe Volvo-dienst sinds het begin van dit jaar. Binnenkort zijn ze ook beschikbaar voor meer Volvo-modellen en markten en wordt de onderneming een marktleider op dit gebied. Ze zijn gemakkelijk en handig voor klanten, die hun wagen up-to-date kunnen houden zonder naar de garage te moeten gaan.

Andere functies en updates in de laatste softwarerelease zijn verdere verbeteringen van de veiligheidssystemen, nieuwe informatie over de invloed van koude klimaten op de actieradius van de batterij en verschillende bugfixes.

Bestuurders krijgen ook softwareversie-informatie op hun centrale display en worden via de Volvo Cars-app op de hoogte gebracht van geplande software-updates. Ze kunnen bovendien de voortgang van het download- en installatieproces volgen via appmeldingen.

De uitrol van deze nieuwste software-update gaat meteen van start, zodat alle modellen tegen eind oktober bijgewerkt zouden moeten zijn.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image