NU 3+1 GRATIS - Veilig de winter in

Bestel uw complete winterwielenset en tot 30 november doen wij u 1 wiel cadeau. Kies voor meer grip, meer stabiliteit en een kortere remafstand deze winter. Laat niets aan het toeval over. Kies nu uw winterwielenset en geniet tot 30 november van onze herfstpromotie.

Selecteer uw type van wagen om de compatibele winterwielen weer te geven.Vaak gestelde vragen over winterwielen

Waarom zou ik een originele Volvo-winterwielenset kopen?
1. Volvo selecteerde de beste banden van de gerenomeerde bandenmerken en combineerde die met originele aluminium Volvo-velgen van hoge kwaliteit die de juiste eigenschappen, kwaliteit en afwerking bieden.

2. Alle winterbanden zijn uitgebreid getest door Volvo, op alle Volvo-modellen en in extreme winterse omstandigheden.

3. We kunnen winterwielen aanbevelen die niet alleen ontworpen zijn voor uw specifieke Volvo-model, maar die ook passen bij uw smaak, rijstijl en de omstandigheden waarin u het vaakst onderweg bent.

4. Alleen originele Volvo-winterwielen bieden een uitgekiende combinatie van banden en velgen, die niet alleen uw rijcomfort verbeteren maar ook het uitzicht van uw Volvo.

5. In tegenstelling tot zomerbanden blijft het rubber in winterbanden zacht en flexibel wanneer de temperatuur onder de 7 graden duikt. Het loopvlakpatroon is zorgvuldig ontworpen voor een betere grip op sneeuw en ijs en voert ook beter water en smeltende sneeuw af.

6. Onze Volvo-verdelers bieden de mogelijkheid uw tweede wielenset voor u te stockeren wanneer u ze niet gebruikt. De wielen worden veilig en verzekerd opgeslagen, uw banden en velgen worden gecontroleerd en we kunnen uw wielenset ook voor u reinigen.


Kunnen mijn zomerwielen worden bewaard bij Volvo?
Banden op de correcte manier bewaren verhoogt de levensduur en de duurzaamheid ervan. Banden die op velgen gemonteerd zijn – maar niet worden gebruikt – horen opgeslagen te worden in een donkere, droge en koele ruimte. Ze dienen liggend opgeslagen te worden om er voor te zorgen dat ze hun ronde vorm behouden. Was vuil en strooizout eerst weg om de levensduur van de banden te verlengen.

U kunt het uzelf ook gemakkelijk maken en uw zomerbanden laten overwinteren bij uw Volvo-verdeler, waar in de zomer ook uw winterbanden kunnen worden opgeslagen. Elke Volvo-verdeler biedt een ‘bandenhotel’ aan: zij verzorgen het wisselen van de wielen, controleren de staat van de banden, checken de bandenspanning en de profieldiepte, bieden een verzekerde bandenopslag en kunnen uw wielenset ook voor u reinigen.


Welke band past bij welke wagen/bestuurder?
Elke band heeft een specifiek karkas (de basisconstructie), loopvlak en rubbermengsel terwijl ook de afmetingen van de band uniek zijn. Het is de unieke combinatie van al deze factoren die er voor zorgt dat een band op sommige vlakken beter presteert dan een andere band. Elke band biedt immers een compromis tussen de verschillende eigenschappen. Zo kan u als klant voorrang geven aan bepaalde eigenschappen en kwaliteiten van een band.

Sportievere chauffeurs kiezen voor de band met de meeste grip, maar misschien vindt u een zo laag mogelijk verbruik wel belangrijker en kiest u voor een ecoband met een lage rolweerstand. Nog anderen geven voorrang aan banden die het regenwater perfect afvoeren.


Welke bandentypes zijn er?
Banden verschillen omdat verschillende auto’s verschillende vereisten hebben.
Ze worden meestal verdeeld in vier categorieën:
  • Premiumbanden met goede prestaties bij gemiddeld rijgedrag.
  • Sportbanden met kwaliteiten voor sportiever en veeleisender rijden.
  • SUV-banden zijn banden die voldoen aan de uitdagingen op onverharde wegen.
  • Banden met lage rolweerstand en dus verminderde wrijving om brandstof te besparen.


Welke banden worden gebruikt om de originele Volvo-winterwielensets samen te stellen?
Onze winterwielensets worden samengesteld met banden van Continental, Nokian, Michelin en Pirelli.

Omdat banden de rijeigenschappen van een wagen sterk beïnvloeden, komt niet elke winterband in aanmerking. Alleen banden die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen worden gecombineerd met onze originele velgen tot complete wielensets.
Daarnaast presteert niet elke band/velg-combinatie even optimaal. Dat is de voornaamste reden waarom bij bepaalde velgen slechts één band/velg-combinatie wordt voorgesteld, en er bij andere velgen meerdere banden beschikbaar zijn in wielenset.
We volgen de laatste evoluties in de bandenwereld het hele jaar door nauwgezet op en testen nieuwe producten van onze vertrouwde bandenmerken in functie van het gebruik op onze wagens. Zo kunt u erop vertrouwen dat u met een originele Volvo-winterwielenset steeds veilig de weg op kunt!

>> INTERESSE OF VRAGEN? KLIK HIER <<

Gallerij

Sterckx - De Smet article image