Motoring Innovation of the Year Award 2020

De Polestar 2 is de eerste wagen met een eigen Android Automotive-systeem met geïntegreerde Google-diensten. En dat systeem viel bij de krant The Sunday Times in de prijzen.

If you can't beat 'em, join 'em. De nieuwe standaard op het vlak van infotainment worden: dát was ons doel. We namen onze opties onder de loep: de strijd aangaan met de besten of samenwerken met de besten om nog iets veel beters te maken. De Polestar 2 is de eerste wagen met een eigen Android Automotive-systeem met geïntegreerde Google-diensten. En dat systeem viel bij de krant The Sunday Times in de prijzen.

Sunday Times Driving heeft het infotainmentsysteem van de Polestar 2 uitgeroepen tot dé auto-innovatie van 2020. We werden dan ook beloond met de Motoring Innovation of the Year Award. De jury bestond uit klanten en autojournalisten van The Sun, Sunday Times, Driving.co.uk en Luxx magazine. Zij kroonden de Polestar 2 tot de onbetwiste winnaar. Alle deelnemers in deze categorie werden beoordeeld op connectiviteit, gebruiksgemak en comfort. Het infotainmentsysteem van de Polestar 2 is snel, duidelijk en gebruiksvriendelijk. En dat kon de jury erg bekoren.

“Met Google in zee gaan om het eerste volledig geïntegreerde Android-systeem te creëren? Dat was een meesterzet. Het maakt een Polestar 2 bezitten nóg leuker. De functies van de wagen en het systeem zijn perfect op elkaar afgestemd. De integratie van bekende apps zoals Spotify, Audible en Google Podcasts is één ding. Maar een van onze favoriete functies? De wagen laat op voorhand zien hoeveel energie je accu nog zal hebben zodra je jouw bestemming hebt bereikt. Andere wagens staan op dat vlak nog in hun kinderschoenen. Maar de Polestar 2 zal voor altijd herinnerd worden als de koploper”, vertelt Will Dron, redacteur bij Driving.co.uk.

Sommige apps zoals Spotify besturen, doe je nu op twee manieren. Ofwel via het centrale touchscreen van 11 inch. Ofwel gewoon met je stem, dankzij de spraakbesturing van Google Assistant. En dat is nog niet alles. De wagen past zich aan de voorkeuren van de gebruiker aan én geeft de voor hem of haar relevantste antwoorden.

De handen ineenslaan. Dát is pas kracht. De samenwerking met Google om hét baanbrekende infotainment van de Polestar 2 te creëren, is daar het levende bewijs van. De resultaten spreken voor zich.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image