Alles wat je kunt missen tijdens je road trip

Het is zomer, dus tijd voor een autoreis. De onklopbare combinatie: de opwinding van een vakantieavontuur en de vrijheid van de weg die voor je openligt. Maar je wagen laden met alle essentiële benodigdheden om van je rit een succes te maken? Geen sinecure! Velen beschouwen dat zelfs als exacte wetenschap. Daarom vind je hieronder tips voor … overbodige spullen in 2020. Wel, toch in de Polestar 2.

Ten eerste: navigatie. Zit je naast de bestuurder? Dan verwacht je vast dat je alle navigatievragen moet beantwoorden. Vroeger had je een uitgebreide routekaart bij de hand en was jij dé bron van informatie. Maar dat is verleden tijd. De Polestar 2 is je nieuwe stuurman en toont je alles wat je moet weten op een groot centraal display van 11,5 inch met ingebouwde Google Maps. Het is intuïtief in gebruik en zit boordevol nuttige informatie.

Google Assistant vertelt je eenvoudig allerlei interessante plaatselijke weetjes. Zeg gewoon: “Hey Google” en stel je vraag. Zo krijg je alle informatie over lokale bezienswaardigheden, laadstations, restaurants en nog zoveel meer.

En nu we het toch over het centrale display hebben, beantwoorden we nog een belangrijke vraag: de soundtrack van je reis. Je trouwe cd-verzameling heeft al lang plaatsgemaakt voor onlinemuziekdiensten zoals Spotify. Alweer iets waarover je je vooraf geen zorgen meer hoeft te maken. En omdat Spotify in het infotainmentsysteem van de Polestar 2 is ingebouwd, krijg je snel en gemakkelijk toegang tot je volledige muziekcollectie. Wissel eens af met een audioboek. Zo bespaar je zelfs nog meer plaats.

Dat brengt ons naadloos bij het opladen van je mobiele toestellen. De USB-C-aansluitingen zijn toegankelijk voor de passagiers achteraan, zodat die genoeg hebben aan een eenvoudige kabel. Vooraan gebruik je de laatste nieuwe draadloze laadtechnologie. Leg je telefoon gewoon op het inductielaadstation in de middenconsole. Is dat compatibel met je telefoon? Dan laadt het je toestel zonder kabel netjes op. Het meeste laadmateriaal mag dus thuisblijven.

Als kers op de taart hoef je niet meer te denken aan extra olie, koelvloeistof of om het even welke andere vloeistof die een verbrandingsmotor nodig heeft. Want jij reist helemaal elektrisch. De beste manier om gewicht te besparen en opslagruimte te winnen.

Nu je enkele items van je checklist voor autoreizen hebt geschrapt, blijft er nog één vraag open – waarschijnlijk de belangrijkste. Maar daarop krijg je pas een antwoord wanneer je op weg bent naar je vakantiebestemming voor de zomer van 2020:

“Hey Google, zijn we er bijna?”

Gallerij

Sterckx - De Smet article image