Suzuki Belgium start een partnership met de gemeente Kontich voor een autodelen-project

Suzuki Belgium start een partnership met de gemeente Kontich voor een autodelen-project, waarvoor twee Swifts worden ingezet.

Vanaf vandaag vind je op het Sint – Martinusplein in Kontich twee autodeel-parkeerplaatsen, waar je deze wagens regelmatig zult kunt spotten .

Stefan Plasman, initiatiefnemer van dit project bij Suzuki Belgium : “Bij autodelen maken meerdere personen om de beurt gebruik van één of meerdere wagens. Autodelen gaat uit van een eenvoudig principe: je gebruikt de wagen enkel wanneer je hem nodig hebt. Zodra je de wagen vrijgeeft, kan deze door andere personen gebruikt worden.

Autodelen biedt grote voordelen. Het vermindert het aantal auto’s, files, de CO2-uitstoot, de parkeerdruk en de individuele kost voor het gebruik van een wagen. Dit leidt tot een duurzame shift van het bezit naar het gebruik van een wagen. Kortom, autodelen is een duurzaam en flexibel alternatief voor het bezit van een wagen.

Ook andere voordelen van autodelen zijn duidelijk: via een gebruiksvriendelijke app kan je op een flexibele manier, 24 op 7 en volledig autonoom een auto gebruiken, waarbij je enkel betaalt per uur en per kilometer. Test het appje gerust eens zelf : hieronder vind je de QR-code.

Een bijkomend voordeel : Veel mensen zullen met dit systeem ons merk leren kennen, wat hen hopelijk zal kunnen overtuigen om een stap te zetten richting Suzuki-verdeler. Dit systeem is een eerste test, en zou bij succes in de toekomst voor lokale dealers kunnen uitgerold worden. ”

Straks om 10u is er een persmoment gepland. Hopelijk vinden veel mensen de weg naar onze deelauto’s.

Story image


Gallerij

Sterckx - De Smet article image